Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική
Aπό το 1978 μέχρι σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουν γεννηθεί πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά με τη βοήθεια των επαναστατικών μεθόδων θεραπείας υπογονιμότητας, όπως η κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση, η μικρογονιμοποίηση, τα δανεικά ωάρια και η παρένθετη μήτρα.
Αυτόν τον χρόνο συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου παιδιού, η σύλληψη του οποίου πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το επίτευγμα αυτό ήταν το αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιας και ευφυούς συνεργασίας μεταξύ εξειδικευμένων κλινικών ιατρών και εξειδικευμένων βασικών επιστημόνων στην ανθρώπινη αναπαραγωγή.
Αποτελεί δε, σταθμό στην ιστορία όχι μόνο της ιατρικής αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Mε το πέρασμα 30 χρόνων και μετά από τόσο σημαντικές ανακαλύψεις, θα έλεγε κανείς ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει “ημερομηνία λήξης”. Αντιθέτως, τα πιο ενδιαφέροντα βήματα για την εισαγωγή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων που αφορούν στην υπογονιμότητα και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των υπαρχόντων θεραπειών μόλις ξεκινούν.
Τα επιστημονικά δεδομένα και οι γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε νέες θεραπείες για τα υπογόνιμα ζευγάρια.
Η ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, έχει σαν στόχο να παρουσιάσει τα πιο σημαντικά θέματα που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια, στο χώρο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε επίπεδο κλινικό, εργαστηριακό και ερευνητικό.
Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα όπως:
Πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά επιτυχίας της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF)
Η απάντηση βρίσκεται σε δυο επίπεδα:
Μεταφορά στη μήτρα της γυναίκας των ποιοτικά καλύτερων εμβρύων
Καλύτερη υποδεκτικότητα του ενδομητρίου (βλεννογόνος της μήτρας) για την εμφύτευση των εμβρύων.
Ομιλητές από την Αμερική θα παρουσιάσουν νέες πρωτοποριακές μεθόδους για την επιλογή των πιο ‘υγειών’ εμβρύων για να μεταφερθούν στη μήτρα.
Επιστήμονες από τη χώρα μας θα αναφερθούν στους παράγοντες του ενδομητρίου που επηρεάζουν την εμφύτευση των εμβρύων και πώς είναι δυνατόν να καταστήσουμε το περιβάλλον της μήτρας πιο ‘φιλικό’ για να υποδεχθεί και να κρατήσει τα έμβρυα ώστε να έχουμε επιτυχημένη εγκυμοσύνη.
Πώς θα μπορέσουμε να ελαττώσουμε τη συχνότητα των δυο κυριότερων επιπλοκών που εμφανίζονται σε γυναίκες σε ένα κύκλο IVF
Σύνδρομο υπερδιεγέρσεως ωοθηκών και
Πολύδημη κύηση
‘Ελληνες, Άγγλοι και Δανοί επιστήμονες θα αναφερθούν σε νέους τρόπους παραγωγής ωαρίων, όπως διέγερση ωοθηκών με φάρμακα βασιζόμενη στο γενετικό προφίλ της ασθενούς. Επίσης συλλογή ανώριμων ωαρίων από τις ωοθήκες χωρίς την χρήση φαρμάκων, ωρίμανση “in vitro” (εκτός του σώματος), γονιμοποίηση των ωαρίων, δημιουργία εμβρύων in vitro και ακολούθως μεταφορά των εμβρύων στη μήτρα.
Η ύπαρξη αξιόπιστων κριτηρίων για την επιλογή των καλύτερων εμβρύων θα σημαίνει τη μεταφορά ενός η το πολύ δυο εμβρύων στη μήτρα αντί για τρία η τέσσερα. Έτσι θα εξαλειφθεί η εμφάνιση τρίδυμων η τετράδυμων κυήσεων, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπλοκές για την μητέρα και τα έμβρυα.
Νέες εξελίξεις στον τομέα της κρυοβιολογίας και κρυοσυντήρησης γενετικού υλικού, ωαρίων, εμβρύων και ωοθηκικού ιστού
Έλληνες και Ιταλοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν το πώς είναι δυνατόν γυναίκες να τεκνοποιούν σε ηλικία 45 ετών με τα δικά τους ωάρια που έχουν ηλικία 25 ετών! Επίσης πώς είναι δυνατόν γυναίκες που θα υποστούν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία για κακοήθεια να κρατήσουν τα ωάριά τους ή τις ωοθήκες τους για μελλοντική χρήση.
Sorry, the comment form is closed at this time.