Δρ. Λουκάς Κλέντζερης

MD (Ath)
CCST (UK)
Dr. Med (Sheffield)
FRCOG (London)

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
  • Διδάκτωρ Πανεπιστημίου SHEFFIELD – Αγγλίας
  • Ακόλουθος Βρετανικού Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων & Γυναικολόγων
  • τ. Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου WARWICK – UK
  • τ. Διευθυντής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου CARDIFF – UK
  • Επιστημονικός συνεργάτης Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ και μονάδος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης “Institute of LIFE Μητέρα”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ.Λουκάς Κλέντζερης  είναι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος. 

 

Ο ιατρός, γεννημένος στην Αθήνα, αποφοίτησε ως αριστούχος μαθητής από το ΙΓ γυμνάσιο αρρένων Αθηνών και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1975).

Μέτα την λήψη του Πτυχίου της Ιατρικής υπηρέτησε για 2 χρόνια ως Αξιωματικός Υγειονομικού στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου και ειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής. Αμέσως μετά την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας μετέβη στην Αγγλία όπου εκπαιδεύθηκε στα καλύτερα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και απέκτησε την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Ακολούθως και μετά από αυστηρά επιλογή προσελήφθει για την διατριβή του, ως Ερευνητικός Επιμελητής (Research Registrar), στο Διάσημο κέντρο έρευνας για την αναπαραγωγή “Harris Birthright Research Centre for Reproductive Medicine” στο Sheffield της Αγγλίας.

Τα αποτελέσματα των επιτυχών ερευνών του, επί τριετία, δημοσιεύτηκαν σε παγκόσμια ιατρικά περιοδικά και έλαβαν βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μαιευτήρων – Γυναικολόγων και την Βρετανική Εταιρεία Γονιμότητος. Μετά από εξέταση και αξιολόγηση της διατριβής του με τίτλο “The endometrium of women with unexplained infertility” από το Πανεπιστήμιο του Sheffield ο ιατρός Λουκάς Κλέντζερης ανακηρύσσεται Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Sheffield, Αγγλίας.

Μετά την απόκτηση του Διδακτορικού του τίτλου [MD], ο ιατρός Λουκάς Κλέντζερης μετεκπαιδεύθηκε και εξειδικεύθηκε για 4 χρόνια στην Ανδρική και Γυναικεία Υπογονιμότητα, Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Λαπαροσκοπική – Υστεροσκοπική Χειρουργική στο κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημίου του Sheffield – Jessop Hospital for Women και στο κέντρο Aνθρώπινης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Nottingham-Queens Medical Centre UK.

Στη συνέχεια, ο ιατρός εργάστηκε στην Αγγλία επί 20 συνεχή έτη. Απέκτησε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών γνώσεων και κλινικής εμπειρίας στην Γενική Μαιευτική – Γυναικολογία, Ανδρική – Γυναικεία Υπογονιμότητα, Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Λαπαροσκοπική – Υστεροσκοπική Χειρουργική.
Αρχισε από το βαθμό του ειδικευομένου (Senior House Officer) και έφτασε στο επίπεδο του Διευθυντού και Αναπληρωτή Καθηγητή (Consultant and Senior Lecturer).
Ο ιατρός επέστρεψε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2003. Εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ και έχει ιδιωτικό Γυναικολογικό και Μαιευτικό ιατρείο.  
Ο ιατρός έχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων (στην Αγγλική γλώσσα) τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε παγκόσμια ιατρικά περιοδικά και βιβλία. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά εθνικά και παγκόσμια συνέδρια ενώ η έρευνα του έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων και την Βρετανική Εταιρεία Υπογονιμότητος.
Ο Δρ. Λουκάς Κλέντζερης είναι ο Αρχισυντάκτης (Editor-In-Chief) του επίσημου περιοδικού της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος με τίτλο “Θεματα Μαιευτικής Γυναικολογίας”
O Δρ. Λουκάς Κλέντζερης είναι εγγεγραμένος σε πολλές Ελληνικές & Ευρωπαικές Επιστημονικές Εταιρείες, όπως:

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Δημητρίου Σούτσου 9 (Πλατεία Μαβίλη) 11521 – Αθήνα
Τηλέφωνα: +30 210 6463344 – 6947327810

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Concept & Design by: Zita Medical Management